fredag 16 december 2011

Imorgon är det ny vecka

Så jag passar på att lägga upp vad som händer kommande vecka reda nu :)


Vecka 22

Kroppen:
 I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
 Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Egna noteringar: Det är inte så mycket som förändrats sedan sist. Hjärtat lever rövare när hon är vaken och det är så mysigt att känna henne böka runt där inne.  Ryggen fortsätter att krångla men ska skaffa mig ett foglossningsbälte som jag hoppas ska hjälpa. Tröttheten har dock återkommit med full kraft så det krävs minst en timmes sömn mitt i dagen för att orka med. Som tur är har man ju den möjligheten nu när man får styra sina egna dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar